Koncerter i Marmorkirken:

Vi præsenterer i oktober nogle koncerter  som alle skal ses som led i den koncertrække, der finder sted under  Veronica Hodges' værk Cherish, der præsenteres under Marmorkirkens kuppel fra den 2. til den 21. oktober. Koncerterne og udstillingen er samtidigt indledningen til en række møder, som i løbet af det næste år vil sætte fokus på de store globale udfordringer, vi står over for, herom mere under menuen møder når der foreligger flere oplysninger.

Torsdag 11. oktober kl 19.30 (entre):

Ars Nova:

Amor e Morte. Italiensk renæssancemusik

Koncerten med Ars Nova Copenhagen og chefdirigent Paul Hillier præsenterer et udvalg af italiensk renæssancemusik og har derfor også en italiensk overskrift: ’Amor e Morte’ – på dansk ‘Kærlighed og Død'. Den måske lidt overraskende sammenstilling kan ses som et udtryk for, hvordan livets modsætninger (årstiderne, det kvindelige overfor det mandlige etc.) ikke blot i banal forstand udelukker hinanden, men i mindst ligeså høj grad er hinandens forudsætninger. I den poetiske tradition, som titlen refererer til, er døden derfor ikke blot livets modsætning men også et billede på den forening, som kærligheden giver anledning til.

Billetsalg:

Fredag 12. oktober KULTURNATTEN

Ars Nova

Som i andre år på kulturnatten i Marmorkirken opfører det internationalt berømmede kor Ars Nova eksempler på deres blanding af gammel og ny kormusik i sløjfer af 20 minutters varighed. Fri entre. Koncerterne begynder 18.30, 19.30 og 20.30 og varer ca 20 min. hver.

Fri adgang.

Torsdag 18. oktober kl 19.30 (entré):

Peter Jørgensen

Peter Jørgensen arbejder i feltet mellem elektronisk og akustisk musik med egne kompositioner. Hans musik er flydende og varm, støvet og melankolsk. Kunstigt genererede lydfigurer fletter sig utvunget sammen med flager, fragmenter og melodistumper fra analoge instrumenter. Pladen Gold Beach er en af Jørgensens seneste på det engelske forlag Low point. I bagkataloget findes samarbejde med Cherish' arrangør Morten Meldgaard i dobbelt-udgivelsen ”Soundtrack_remix”.

Billetsalg:

Søndag den 21. oktober kl. 17.00:

New Philharmonic Orchestra

Vivaldi: De fire årstider.

Entré. Billetter hos ticketmaster.dk

Søndag den 25. november kl. 16.00:

Universitetskoret "Lille Muko".

A capella julekoncert. Gratis adgang.

Lørdag den 1. og søndag den 2. december kl. 16.00 :

Händels Messias

Solister:
Sine Bundgaard, sopran
Elisabeth Jansson, alt
David Danholt, tenor
Magne Fremmerlid, bas

Musikere fra Det Kgl. Kapel
og Kammerkoret Euphonia
under ledelse af Ole Reuss Schmidt

Entré. Billetter hos ticketmaster.dk

Søndag den 9. december kl. 16.00: