VIELSE & KIRKELIG VELSIGNELSE
Marmorkirken er meget efterspurgt ikke mindst til vielser (ca. 1000 om året vil gerne vies herinde), og derfor følger vi på lige netop dette punkt reglerne ganske nøje. Det er derfor IKKE nok, at man MEGET GERNE vil vies i Marmorkirken, for det vil alle de andre også! Man skal bo i sognet.*
​
Hvis man ikke bor i sognet, men har det, der hedder "særlig tilknytning", vil man i nogle tilfælde kunne få vielse i Marmorkirken, hvis kirkens og præstens kalender giver mulighed for det.
​
Det er Kirkeministeriet, der definerer indholdet af "særlig tilknytning", og en sådan foreligger, hvis man
-
tidligere har haft bopæl i kirkens sogn (dette gælder, uanset hvor længe man har boet i sognet),
-
har nære pårørende, der bor i sognet (her tænkes på forældre, søskende eller børn).
Spørg jer for hos præsten, hvis I er i tvivl.
​
HENVENDELSE om vielser sker telefonisk til præsten mandag, torsdag og fredag 12-13 samt torsdag mellem 17.30 og 18.30 på 33 15 37 63. Har man fået ok til vielsen, modtager man derefter en bekræftelse fra kordegnekontoret og en informationsskrivelse med en række praktiske anvisninger.
Er man allerede borgerligt viet, men ønsker en kirkelig velsignelse af ægteskabet, er fremgangsmåden den samme.
Vielser finder som regel sted om lørdagen, men kan også foretages på hverdage; f.eks. er fredag eftermiddag også en mulighed, der nogle gange vælges.
VED SELVE HANDLINGEN - ISÆR FOR GÆSTER
Fotos eller video er ikke tilladt i kirkerummet før eller under vielsen, bortset fra når brud/par kommer ind og når parret går ud, og der må kun fotograferes fra bænkene. Efter vielsen er der afsat en halv time til at tage billeder inde i kirken. Når der ikke må fotograferes/filmes undervejs er det for at sikre, at der ikke går fotosession i vielsen, som er en gudstjeneste med nærvær og vigtige ord. Lige der er det bedre at opleve end at optage.
Akustikken i kirken er mere eller mindre håbløs, så hvis der er børn med i rummet, skal man vise hensyn og gå ud i børnerummet, hvis de små er urolige. I børnerummet er der puslebord, bleer, legetøj, tegnepapir, vand, etc. Hvis et barn snakker med inde i kirken, kan man ikke høre noget.
Det plejer at hjælpe at give de små mad, det må man gerne i kirkerummet.
Ris sviner og duerne bliver syge af det, så vær rar at undgå ris. I øvrigt er den oprindelige skik, at man kaster ris efter parret, når de forlader festen. I må selv regne ud hvorfor - ellers spørg præsten.
​
* Marmorkirkens sogn består af følgende gader og numre:
Frederiksgade 1-11 og 2-14
Bredgade ulige numre fra 39 - gadens slutning
Store Kongensgade 49-103 og 58-114
Esplanaden 2-18 (lige numre)
Gernersgade 1-13 (ulige numre)
Borgergade 17-27 og fra 20
Olfert Fischersgade 1-15 (lige og ulige numre)
Sankt Pauls Gade 1-11 og 2-14
Fredericiagade 20-52 og 21-43
Hindegade (hele gaden), Klerkegade 1-3
Adelgade 36-64 og 39-53
Sølvgade 1-23 (ulige numre)
Kronprinsessegade 40-52 (lige numre)
Dronningens Tværgade 2-58 (lige numre)